Nyheter

kontakt@teknikhjalp.com

2021-10-12 – Nu är vi igång ”som vanligt” igen
Efter ett tufft år med Corona-viruset som har drabbat många branscher, i högsta grad även vår, är vi nu igång för fullt igen.

Tveka inte på att slå oss en signal om du behöver hjälp med någon teknik i hemmet, med andra åtagande har vi dessvärre inte möjlighet att svara i telefon under alla normala arbetstider, vi svarar dock alltid i den mån vi kan. Om vi inte har möjlighet att svara när ni ringer är ni varmt välkomna att lämna ett röstmeddelande så ringer vi upp så fort vi kan.

OBS! Vänligen tänk på att vi enbart betjänar kunder som bor inom Ljungby tätort.

2020-02-26 – Teknikmagasinet räddat från konkurs
Det småländska bolaget Ambia Trading Group går in och räddar Teknikmagasinet genom att köpa huvuddelen av bolaget där inventarier, lager och det norska dotterbolaget ingår. Detta för summan 41 miljoner kronor.

Detta rapporteras av tidningen Mobil och finns att läsa i sin helhet på följande sida: https://www.mobil.se/nyheter/teknikmagasinet-raddat-butikerna-kan-overleva

2020-01-17 – Teknikmagasinet försatt i konkurs
Elkedjan Teknikmagasinet har kämpat under flera år för att hålla verksamheten vid liv, bl.a. genom en rekonstruktion år 2017 och en andra rekonstruktion i juni 2019. Nu är dock bolaget försatt i konkurs men det ska finnas intressenter enligt bolaget. Allt detta rapporterar tidningen Mobil.

Läs hela artikeln: https://www.mobil.se/nyheter/teknikmagasinet-i-konkurs

2020-01-02 – Den bästa mobilen för under 3000 kronor
Tidningen Mobil har undersökt marknaden i jakt på den bästa mobiltelefonen för under 3000 kronor.
De har kommit fram till fem stycken, alla med sina för- och nackdelar.

Läs hela artikeln: https://www.mobil.se/tester/jamforande-tester/jamforande-test-basta-mobilen-for-under-3000-kronor

2019-12-20 – Samsung försöker slå sig in på Smart Home-marknaden
Samsung försöker slå sig in på marknaden för det smarta hemmet med sina egna produkter. Mobil har testat utbudet och konstaterar att det finns ett bra utbud av produkter som fungerar bra med Samsungs egna app, dock verkar integrationen med övriga produkter på marknaden, än så länge, halta.

Läs hela artikeln: https://www.mobil.se/tester/produkttester/smarta-hemmet-test-samsung-smartthings

2019-12-05 – Återförsäljare för Deltaco Smart Home
Teknikhjälp i Ljungby är glada att kunna presentera Deltaco Smart Home som ny samarbetspartner. Som återförsäljare för Deltaco kommer vi kunna erbjuda en mer komplett service för kunder som önskar göra sitt hem smartare. Deltaco har ett ständigt växande sortiment inom det smarta hemmet med smarta vägguttag, smarta strömbrytare, smarta lampor och smarta kameror.
Vi kan nu komma ut till kund för att sälja dessa produkter samtidigt som vi installerar och konfigurerar dem.

Deltacos sortiment går givetvis även att integrera med Googles Home-sortiment och Amazons Echo-sortiment för att kunna röststyra apparaterna.

Tveka inte på att höra av er till oss vid frågor och för att få en offert på ett smartare hem.

Mer information om Deltacos smarta hem finns här: https://www.deltaco.se/produkter/smarthome/deltaco-smart-home

2019-11-27 – Årets julklapp: En parkeringsplats för mobilen
Handelns utredningsinstitut utser varje år årets julklapp, i år blev det alltså ”mobillådan”, där det är tänkt att folk ska lägga sina telefoner till fördel för att umgås med familj och vänner.

De senaste åren har HUI satsat på julklappar som går i hållbarhetens tecken, så som elcykeln och ”det återvunna plagget”, så alltså även i år med mobillådan som HUI med fördel ser att man kan tillverka själv.

Källa: https://www.aftonbladet.se/minekonomi/a/pLxJa6/mobilladan-blir-arets-julklapp-2019

2019-11-18 – Xiaomi lanseras officiellt i Sverige

Det kinesiska märket Xiaomi etablerar sig med officiella lanseringar i Sverige och satsar då på mobiltelefoner och produkter till det smarta hemmet.

Xiaomi är redan nu kända på den svenska marknaden med mobiltelefoner, elscootrar, robotdammsugare, smarta lampor och andra produkter till det smarta hemmet. Dessa produkter går i dag att köpa via svenska återförsäljare men nu går alltså Xiaomi själva ut med pressmeddelande att de etablerar sig i Norden och väljer då Sverige som första marknaden ibland de nordiska länderna.

Etableringen innebär att Xiaomi upprättar kontor med personal i Sverige och säkrar även nya distributörer och återförsäljare, till skillnad från förra årets etablering när man enbart etablerade samarbete med återförsäljare.

Först ut på den svenska marknaden bland tillverkarens mobiltelefoner blir Xiaomi Note 10, lite senare tillkommer även ”storebror” Xiaomi Note 10 Pro.

Utöver dessa telefoner kommer även produkter för det smarta hemmet lanseras, så som smarta sensorer, smarta glödlampor och säkerhetskameror. Man kommer även lansera en handhållen dammsugare vid namn Mi Handheld Vaccum Cleaner som ska klara av en yta om 160 kvadratmeter, priset kommer hamna på 2999:-.

Källa: https://www.sweclockers.com/nyhet/28558-xiaomi-etablerar-sig-i-sverige-med-telefoner-och-smarta-hemmet

Teknikhjälp i Ljungby logo

Teknikhjälp i Ljungby.